Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

V Gelnici bude k dispozícii šesť odberných miest

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Každé odberné miesto chcú zabezpečiť okrem dvoch administratívnych pracovníkov či jedného dobrovoľníka aj jedného koordinátora.

Gelnica 27. októbra (TASR) – Odberné miesta na víkendové celoplošné testovanie na COVID-19 budú v Gelnici prevažne totožné s miestami, kde sú obyvatelia zvyknutí chodiť voliť. Ako pre TASR za radnicu uviedol Milo Janáč, k dispozícii bude šesť odberných miest.

Pôjde o Klub dôchodcov Mária Huta, zimný štadión, futbalový štadión, centrum voľného času a základnú školu. Ďalšie odberné miesto bude zriadené buď v priestoroch mestského úradu, alebo Baníckeho múzea. Mesto pripomína, že obyvatelia sa budú môcť dať otestovať nielen v určenom obvode, ale na akomkoľvek z uvedených miest.

„Momentálne riešime zabezpečenie všetkých administratívnych síl, dobrovoľníkov aj koordinátorov. Rovnako aj dezinfekciu a iné organizačné záležitosti vrátane úpravy miest. Dnes by sme chceli mať hotový kompletný zoznam ľudí, ktorí budú súčinní pri realizácii testovania,“ spresnil s tým, že mesto tiež pomáha pri zabezpečovaní zdravotníckeho personálu a počíta aj s náhradníkmi.

Podľa Janáča chcú na každé odberné miesto zabezpečiť okrem dvoch administratívnych pracovníkov či jedného dobrovoľníka aj jedného koordinátora. Jeho úlohou by malo byť monitorovanie a organizovanie ľudí, ak by sa na niektorom z odberných miest tvorili dlhé rady a inde by to bolo naopak.