Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Maturanti v Trebišove majú lietajúce tablo

Maturanti zo 4. A triedy z Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa v Trebišove majú netradičné tablo v podobe balónov napustených héliom. V Trebišove 7. mája 2015. Foto: TASR/Roman Hanc

Lietajúce tablo dnes posvätili v kostole. Maturitnú 4. A triedu navštevuje 31 žiakov, vedie ich triedna učiteľka Klaudia Horňáková.

Trebišov 7. mája (TASR) - Nezvyčajné lietajúce tablo majú tohtoroční maturanti 4. A triedy Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa v Trebišove. Vymyslel ho študent Daniel Tocik. Tablo dostalo aj názov, ktorý vychádzal z toho, že navštevujú cirkevné gymnázium. Volá sa Heaven's cube, teda Nebeská kocka. Skladá sa z farebných nafukovacích vakov, ktoré obsahujú hélium.

"Ja som taký kreatívec, vymyslel som dizajn a koncept. V reálnom živote sme využili aj matematiku, pretože sme potrebovali vypočítať, koľko hélia nám treba," vysvetlil študent a autor nápadu Daniel. Najťažšie bolo podľa neho zohnať špeciálne vaky. "Samotná realizácia nebola až taká zložitá," dodal. Fotky umiestnili podľa abecedy, aby sa podľa Daniela "nikto nehádal, kde je".

Ako býva zvykom, maturanti prezentovali svoje nezvyčajné tablo v meste. Hélium chcú potom vypustiť a nafúknuť vzduchom. Balóny budú mať podľa Daniela dlhú životnosť a vydržia nafúknuté aj roky.