Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Trebišov eviduje dlhy za dane a poplatky vo výške 1,7 milióna eur

Erb mesta Trebišov Foto: Heraldický register

Výška pohľadávok sa začína približne na 170 eur, najvyššia sa vyšplhala takmer na 24.000 eur.

Trebišov 6. decembra (TASR) - Sumu 1,7 milióna eur dlžia mestu Trebišov fyzické osoby a podnikatelia za neuhradené dane a poplatky. Mesto zverejňuje dlžníkov a sumy pohľadávok na svojej webovej stránke. Výška pohľadávok sa začína približne na 170 eur, najvyššia sa vyšplhala takmer na 24.000 eur.

"Mesto Trebišov vníma zverejňovanie mien dlžníkov na webovom sídle mesta ako opodstatnené. Dlžníkom mesto zasiela výzvy na vyrovnanie pohľadávok priebežne," uviedla pre TASR hovorkyňa Trebišova Martina Kužmová. Dodala, že ku koncu októbra predstavoval stav nedoplatkov na daniach a poplatkoch 1,7 milióna eur.

Ešte v septembri boli nedoplatky vo výške 1,9 milióna eur. "Najväčšími dlžníkmi mesta sú sociálne znevýhodnené rodiny a občania rómskeho etnika," spresnila Kužmová. Mesto v prípade odmietnutia finančného plnenia zo strany dlžníkov vymáha pohľadávky externým exekútorom.

Trebišov zverejňuje zoznamy svojich dlžníkov, ktorí nezaplatili dane z nehnuteľnosti či poplatky za vývoz komunálneho odpadu, od roku 2011.