Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Trebišov hľadá svojho maskota, jeho podobu navrhnú deti

Na archívnej snímke z 2. septembra 2021 žiaci sedia v triede počas prvého dňa nového školského roka na základnej škole v severofrancúzskom meste Lille. Foto: TASR/AP

Súťažné kategórie sú pre žiakov prvého a druhého stupňa základných škôl a pre stredoškolákov.

Trebišov 18. mája (TASR) – Mesto Trebišov bude mať svojho maskota, ktorý ho bude reprezentovať ako jeden z ďalších symbolov. Jeho podoba vzíde z aktuálne vyhlásenej výtvarnej súťaže pre deti.

"Úlohou maskota bude sprevádzať návštevníkov kultúrnymi, športovými a vzdelávacími aktivitami mesta a nadviazať kontakt s detským návštevníkom. Zámerom súťaže je podnecovať tvorivosť, kreativitu a objavovať nové výtvarné talenty," informovala radnica mesta.

Podľa podmienok maskot musí symbolizovať mesto, môže to byť postavička ženského alebo mužského pohlavia, môže to byť človek, zviera alebo niečo iné, a mal by sa vyznačovať veselým a priateľským výzorom.

Súťažné kategórie sú pre žiakov prvého a druhého stupňa základných škôl a pre stredoškolákov. Návrhy treba poslať do 13. júna na adresu Mestské kultúrne stredisko, M. R. Štefánika 53, 075 25 Trebišov. Vyhodnotenie súťaže sa uskutoční 24. júna počas Otvorenia leta v amfiteátri.