Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

OBRAZOM: Krížová cesta v rómskej osade v Trebišove

Na snímke krížová cesta v trebišovskej rómskej osade na Veľký piatok 3. apríla 2015. Foto: TASR/Roman Hanc

V čele sprievodu kráčal rímskokatolícky kňaz Jozef Gnip z trebišovského farského úradu.

Trebišov 3. apríl (TASR) - Dnešný Veľký piatok je pre kresťanov dňom spomienky na utrpenie, ukrižovanie a smrť Ježiša Krista. Konajú sa krížové cesty pripomínajúce Ježišovo utrpenie a smrť na kríži.

Na Veľký piatok sa krížová cesta konala aj v rómskej osade v Trebišove. V čele sprievodu kráčal rímskokatolícky kňaz Jozef Gnip z trebišovského farského úradu.

V rímskokatolíckych chrámoch sa na Veľký piatok ako jediný deň v roku neslúži svätá omša, oltáre sú bez chrámového rúcha. Je to deň pôstu a pokánia. Veriaci dodržiavajú pôst, nejedia mäsité pokrmy. Namiesto svätej omše sa koná liturgia umučenia Pána, ktorá pozostáva z bohoslužby slova, slávnostnej modlitby veriacich, z poklony pri kríži a svätého prijímania.

VIDEO:TREBIŠOV: Krížová cesta v rómskej osade na Veľký piatok


Krížová cesta v trebišovskej rómskej osade na Veľký piatok 3. apríla 2015. V čele sprievodu kráčal rímskokatolícky kňaz Jozef Gnip (uprostred) z trebišovského farského úradu.
Foto: TASR/Roman Hanc


Krížová cesta v trebišovskej rómskej osade na Veľký piatok 3. apríla 2015. V čele sprievodu kráčal rímskokatolícky kňaz Jozef Gnip (štvrtý zľava) z trebišovského farského úradu.
Foto: TASR/Roman Hanc


Na snímke krížová cesta v trebišovskej rómskej osade na Veľký piatok 3. apríla 2015.
Foto: TASR/Roman Hanc


Krížová cesta v trebišovskej rómskej osade na Veľký piatok 3. apríla 2015. V čele sprievodu kráčal rímskokatolícky kňaz Jozef Gnip z trebišovského farského úradu.
Foto: TASR/Roman Hanc


Krížová cesta v trebišovskej rómskej osade na Veľký piatok 3. apríla 2015. V čele sprievodu kráčal rímskokatolícky kňaz Jozef Gnip (vľavo) z trebišovského farského úradu.
Foto: TASR/Roman Hanc


Krížová cesta v trebišovskej rómskej osade na Veľký piatok 3. apríla 2015. V čele sprievodu kráčal rímskokatolícky kňaz Jozef Gnip (vpravo) z trebišovského farského úradu.
Foto: TASR/Roman Hanc