Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Trebišov otvoril päť materských škôl a dva školské kluby detí

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Mesto zároveň otvorilo pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry aj školské kluby detí, a to vo dvoch základných školách.

Trebišov 12. januára (TASR) – Trebišov v pondelok otvoril pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu, päť materských škôl vrátane elokovaných pracovísk. Ide o škôlky na uliciach Škultétyho, Komenského, Pri polícii, 29. augusta a 1. decembra.

„V pondelok nastúpilo do materských škôl v Trebišove spolu 88 detí," informovala o tom TASR hovorkyňa mesta Martina Mištaničová. Záujem rodičov o umiestnenie detí zisťovali podľa jej slov riaditelia materských škôl najmä telefonicky a emailovou komunikáciou, a to v období od 4. do 7. januára.

Mesto zároveň podľa hovorkyne otvorilo pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry aj školské kluby detí, a to vo dvoch základných školách. Ide o ZŠ na Komenského ulici s počtom 23 detí a ZŠ Milana Rastislava Štefánika so 14 deťmi. Pod druhý školský klub detí začlenili aj jedno dieťa zo ZŠ na Pribinovej ulici.