Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Košický kraj

V Trebišove predstavili nabíjaciu stanicu pre elektromobily

Pred Mestským úradom v Trebišove otvorili v sobotu 21. júna 2014 prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily v meste. Foto: TASR/Roman Hanc

Nabíjacia stanica pre elektromobily sa nachádza pri Mestskom úrade v Trebišove.

Trebišov 21. júna (TASR) - Slovenské elektrárne a mesto Trebišov predstavili dnes prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily v tomto východoslovenskom meste. „Nabíjacia stanica využíva najmodernejšiu technológiu nabíjania, ktorá je dostupná na trhu,“ informovala hovorkyňa Slovenských elektrární Janka Burdová.

Nabíjacia stanica pre elektromobily sa nachádza pri Mestskom úrade v Trebišove. „Sme radi, že práve mesto Trebišov bude patriť k priekopníkom elektromobility a infraštruktúry nabíjacích staníc na Slovensku. Technológia, ktorú sme dnes uviedli do prevádzky, je zárukou rozvoja a inovatívnosti v budúcnosti, impulzom k využívaniu zelenej energie vo všetkých oblastiach života,“ povedal manažér predaja a energetických služieb Slovenských elektrární, a.s., Andrea Pancotti.

Nabíjacia stanica v Trebišove s takzvaným zrýchleným dobíjaním umožňuje plné dobitie elektromobilu za dve hodiny. Je prístupná pre širokú verejnosť a je možné si zapožičať kartu na nabíjanie v informačnom stredisku na mestskom úrade.

Slovenské elektrárne, a.s., spoločnosť skupiny Enel zrealizovala pilotný projekt inštalácie šiestich nabíjacích staníc v lokalitách jednotlivých elektrární. Pred budovou Riaditeľstva Slovenských elektrární je nainštalovaná stĺpiková stanica, v podzemnej garáži funguje nástenná stanica. Stĺpikové stanice boli postavené pred Elektrárňami Nováky, elektrárňami Bohunice V2 a Mochovce, ako aj pred riaditeľstvom vodných elektrární v Trenčíne. Nabíjacia stanica v Trebišove je siedmou stanicou v poradí inštalovanou Slovenskými elektrárňami na Slovensku.

Pred Mestským úradom v Trebišove otvorili v sobotu 21. júna 2014 prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily v meste.
Foto: TASR/Roman Hanc