Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Trebišovskí tínedžeri dokopali dôchodkyňu pre tašku s odpadkami

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Za tento skutok je možné uložiť trest odňatia slobody na desať až 15 rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Trebišov 2. júla (TASR) - Zo spáchania obzvlášť závažného zločinu lúpeže obvinil policajný vyšetrovateľ dvojicu tínedžerov z Trebišova. Pätnásťroční chlapec a dievča podľa polície v pondelok (29.6.) večer dokopali na ulici Jana Husa 73-ročnú dôchodkyňu a spôsobili jej ťažké zranenia.

K činu došlo po 19.00 h pri prístrešku na odpadkové koše. Chlapec a dievča pristúpili k dôchodkyni a žiadali od nej igelitovú tašku, ktorú niesla v ruke. "Keď zistili, že v taške sú len odpadky, tak ju fyzicky napadli. Potom, čo jej vytrhli tašku z ruky, ju dokopali a ušli. Spôsobili jej ťažké zranenia s trvaním liečenia nad 42 dní," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Polícia oboch tínedžerov zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. Za tento skutok je možné uložiť trest odňatia slobody na desať až 15 rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu, uviedol Szabó.