Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Trebišovský okresný súd odsúdil Sebastiana V. na peňažný trest

Sebastiano V., brat talianskeho podnikateľa Antonina V. Foto: TASR - Roman Hanc

Obžalovaný je bratom talianskeho podnikateľa Antonina V., ktorý je v Taliansku stíhaný pre drogovú trestnú činnosť.

Košice 12. decembra (TASR) – Za prečin nebezpečného vyhrážania a výtržníctva uložil v utorok (11.12.) Okresný súd v Trebišove Sebastianovi V. úhrnný peňažný trest 3000 eur. "Pre prípad úmyselného zmarenia peňažného trestu Okresný súd Trebišov ukladá obžalovanému náhradný trest odňatia slobody vo výmere desať mesiacov," potvrdila v stredu TASR hovorkyňa košického krajského súdu Anna Pančurová.

Obžalovaný je bratom talianskeho podnikateľa Antonina V., ktorý je v Taliansku stíhaný pre drogovú trestnú činnosť.

Poľahčujúcou okolnosťou pre Sebastiana V. bolo, že viedol pred spáchaním trestného činu riadny život a že sa k činu priznal. Voči verdiktu okresného súdu sa prokurátor odvolal, rozhodovať tak bude krajský súd.

Obžaloba sa týkala dvoch skutkov zo septembra 2017. "Obvinený mal fyzicky napadnúť poškodeného tak, že ho chytil pod krk, škrtil ho a vyhrážal sa, že ho zabije so slovami, že on je mafián. V druhom prípade toho istého poškodeného znova napadol a viackrát ho udrel rukou do oblasti tváre," uviedol v minulosti hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko. Obvinenému hrozil trest odňatia slobody až na tri roky. Vo väzbe bol od marca do júna, na slobodu sa dostal na kauciu 2000 eur.

Jeho brata Antonina V. eskortovali do Talianska 15. mája na základe európskeho zatykača. O aktivitách a kontaktoch tohto podnikateľa na Slovensku písal predtým, ako bol zavraždený, investigatívny novinár Ján Kuciak.