Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Ťažko opitej žene, ktorú zrazilo auto, namerali 1,9 promile v krvi

Ilustračné foto Foto: TASR

Nehoda sa stala v pondelok asi o 18.00 h na neosvetlenej križovatke, keď žena prechádzala cez vozovku zhruba 100 metrov od priechodu pre chodcov.

Turňa nad Bodvou 1. marca (TASR) – Žena, ktorá pri pondelkovej (27. 2.) zrážke s autom na ceste v obci Turňa nad Bodvou, utrpela ťažké zranenia, bola opitá. "Výsledky vyšetrenia krvi na prítomnosť alkoholu potvrdili, že 39-ročná chodkyňa mala v krvi 1,91 promile alkoholu," informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

K nehode došlo okolo 18.00 h na neosvetlenej križovatke, keď žena z okresu Košice-okolie bez reflexných prvkov v tmavom odeve prechádzala cez vozovku zhruba 100 metrov od priechodu pre chodcov. Chodkyňa nereagovala na blížiace sa osobné vozidlo zn. Dacia, ktoré viedol 38-ročný vodič z okresu Košice-okolie. Požitie alkoholu u vodiča nezistili.

Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti dopravnej nehody, presná príčina a miera zavinenia sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy.