Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Údajný boss podsvetia Róbert O. ostáva naďalej vo väzbe

Róbert O. Foto: TASR

Košický krajský súd dnes zamietol jeho sťažnosť proti rozhodnutiu okresného súdu Košice I. o vzatí do väzby.

Košice 19. mája (TASR) – Róbert O., označovaný za bossa východoslovenského podsvetia, ktorý je obvinený zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a z prečinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, ostáva naďalej vo väzbe. Košický krajský súd dnes zamietol jeho sťažnosť proti rozhodnutiu okresného súdu Košice I. o vzatí do väzby. Rovnaký verdikt mal krajský súd aj v prípade jeho syna Filipa O. a ďalšieho obvineného Lukáša I.

"Senát Krajského súdu v Košiciach dnes na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosti obvinených Róberta O., Filipa O. a Lukáša I. proti rozhodnutiu prvostupňového súdu o ich vzatí do väzby ako nedôvodné," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová. Neverejné zasadnutie sa uskutočnilo za účasti Róberta O.

Zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe je obvinených celkovo šesť osôb. Obvinení podľa polície ako členovia organizovanej skupiny zmarili verejnú dražbu, ktorá sa mala konať 24. októbra 2014 v Košiciach. Predmetom dražby boli nehnuteľnosti s trhovou hodnotou približne šesť miliónov eur nachádzajúce sa v Košiciach na Starej Prešovskej ceste.

František G., Patrik K., Filip O., Lukáš I. a Jakub M. na pokyn Róberta O. mali podľa polície zabrániť účasti na tejto dražbe jej účastníkom tak, že sa postavili pred vchody do budovy a aktívnym pohybom, odstrkávaním a vyhrážkami bránili viacnásobným pokusom o vstup do nej. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) ich obvinil v utorok 28. apríla. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až sedem rokov.

Róbert O. sa ocitol vo väzbe už po štvrtý raz. Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku s ním a ďalšími 15 obžalovanými pokračuje proces už osem rokov. Údajní členovia východoslovenského gangu boli obžalovaní z týchto trestných činov: zločinecká skupina, vražda, pokus o vraždu, nedovolené ozbrojovanie, výtržníctvo, vydieranie, poškodzovanie cudzej veci, obmedzovanie osobnej slobody, ublíženie na zdraví a krádež.