Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Úsmev ako dar si od Nadácie VSE prevzal šek v hodnote 50.000 eur

Na snímke zľava manažér pobočky Spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar pre východné Slovensko Radoslav Dráb a člen správnej rady Nadácie VSE a predseda predstavenstva VSE Holding Markus Kaune so symbolickým šekom v hodnote 50 000 eur pre organizáciu Úsmev ako dar počas tlačovej konferencie pri príležitosti odovzdania daru 7. októbra 2021 v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Skupina VSE Holding spolupracuje s organizáciou Úsmev ako dar už asi 14 rokov.

Košice 7. októbra (TASR) – Symbolický šek v hodnote 50.000 eur si vo štvrtok v Košiciach prevzala organizácia Úsmev ako dar. Išlo o prvý dar, ktorý venovala Nadácia VSE. Za Východoslovenskú energetiku (VSE) Holding o tom TASR informovala Katarína Šulíková.



Táto podpora je kľúčová pre rodiny v núdzi a dar poputuje na podporu projektov, ktoré sú určené práve im, pre zlepšenie kvality ich života a aby rodina zostala spolu,“ uviedol Radoslav Dráb, manažér pobočky Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar pre východné Slovensko. Spresnil, že peniaze rozdelia do štyroch oblastí, ktorým sa venujú. „Prvá, najkľúčovejšia časť prostriedkov, bude smerovaná na priamu pomoc ženám v núdzi, najmä s maloletými deťmi. Druhou bude vznik štyroch sociálnych nájomných bytov v košickej mestskej časti Pereš pre rodiny z nášho mesta - zo skupiny pracujúcej chudoby,“ povedal s tým, že časť peňazí vyčlenia aj na podporu 42 študentov stredných a vysokých škôl zo sociálne znevýhodneného prostredia, ktorí žijú v detských domovoch alebo v chudobných rodinách a často nemajú jedného z rodičov. V súvislosti s nárastom domáceho násilia podporia aj psychologickú pomoc.

Šulíková pripomenula, že skupina VSE Holding spolupracuje s organizáciou Úsmev ako dar už asi 14 rokov.

Nadáciu VSE predstavil v júni tohto roka člen správnej rady Nadácie VSE a predseda predstavenstva VSE Holding Markus Kaune. „Nadácia VSE začína skutočne pomáhať,“ povedal vo štvrtok s tým, že pripravujú ďalšie aktivity, ktorými chcú pomáhať regiónu východného Slovenska. Prvý grantový program plánujú vyhlásiť v najbližších dňoch. „Teším sa na prvé projekty, ktoré v nadácii podporíme a verím, že sa nám podarí vytvoriť silnú platformu do budúcna,“ dodal.