Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V Dobšinej začali nedoplatky vymáhať siahnutím na bankové účty dlžníka

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Mesto Dobšiná eviduje podľa Liptákovej niekoľko stoviek neplatičov, celková dlžná suma predstavuje viac ako 150.000 eur.

Dobšiná 15. novembra (TASR) – Mesto Dobšiná v okrese Rožňava začalo v uplynulých mesiacoch vymáhať nedoplatky na miestnych daniach siahnutím na bankové účty dlžníkov. Pre TASR to uviedla vedúca finančného oddelenia Mestského úradu v Dobšinej Anna Liptáková.

Samospráva v minulosti vymáhanie pohľadávok riešila prostredníctvom súdnych exekútorov. Proces bol však podľa mesta zdĺhavý, a preto pristúpilo k zavedeniu nového systému vymáhania nedoplatkov. Daňových dlžníkov teraz samospráva lustruje prostredníctvom informačného systému bánk.

"Dlžníka zaevidujeme a banky nám poskytnú informácie, či dlžník má vedený účet v ich banke a aký tam má zostatok," uviedla Liptáková. Ak neplatiči nemajú na účte dostatok finančných prostriedkov, v spolupráci s políciou sa exekúcia vykoná zadržaním vodičského preukazu dlžníka.

Mesto Dobšiná eviduje podľa Liptákovej niekoľko stoviek neplatičov, celková dlžná suma predstavuje viac ako 150.000 eur.