Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

V katastri Veľkých Kapušian zadržali troch cudzincov

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Cudzincov bez cestovných dokladov zadržali 14. septembra dopoludnia počas pátracej akcie, nasnímali ich kamery.

Michalovce 20. septembra (TASR) – Troch cudzincov zadržali hraniční policajti minulý týždeň v katastri mesta Veľké Kapušany v okrese Michalovce po tom, ako neoprávnene prekročili hranice z Ukrajiny na Slovensko. Ako TASR informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická, išlo o jedného štátneho príslušníka Bangladéša a dvoch štátnych príslušníkov Pakistanu.

Cudzincov bez cestovných dokladov zadržali 14. septembra dopoludnia počas pátracej akcie, nasnímali ich kamery. O dva dni na to podstúpili test na ochorenie COVID-19 s negatívnym výsledkom.

„Policajti vydali cudzincom rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a ostatných členských štátov Európskej únie na dobu troch rokov. Zároveň im vydali rozhodnutie o zaistení na účel vrátenia podľa medzinárodnej zmluvy,“ uviedla s tým, že v sobotu (18. 9.) popoludní ich podľa Dohody medzi Európskym spoločenstvom a vládou Ukrajiny o readmisii osôb odovzdali príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny.