Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

V Košiciach začína dnes TEHO vykurovaciu sezónu

Ilustračné foto Foto: ifoyer.com

V niektorých prípadoch je možné odvzdušniť radiátor priamo v byte, alebo sa celá stúpačka odvzdušňuje v byte na najvrchnejšom poschodí.

Košice 30. septembra (TASR) – Postupný nábeh dodávky tepla cez ústredné vykurovanie pre zmluvných odberateľov začína spoločnosť Tepelné Hospodárstvo (TEHO) v Košiciach od dnešnej 15.00 h. Podľa oznámenia tak dochádza po vyhodnotení priebehu priemerných denných teplôt za posledné dni vrátane ich očakávaného vývoja na najbližšie obdobie.

Spoločnosť TEHO preto žiada všetkých svojich odberateľov a majiteľov bytov, aby si skontrolovali vnútorné rozvody v bytových domoch a termostatické ventily na vykurovacích telesách. "Vlastníkom bytov odporúčame, aby na všetkých vykurovacích telesách (radiátoroch) v byte otvorili všetky (horné, príp. spodné) ventily naplno. Tým umožnia správcom zabezpečiť odvzdušnenie jednotlivých objektov," uviedla spoločnosť.

V niektorých prípadoch je možné odvzdušniť radiátor priamo v byte, alebo sa celá stúpačka odvzdušňuje v byte na najvrchnejšom poschodí. Zabezpečením týchto úkonov a priebežným odvzdušňovaním stúpačiek sa docieli, že nábeh ústredného kúrenia bude čo najefektívnejší a bezproblémový.

"V prípade zmien klimatických podmienok bude režim dodávky ústredného vykurovania operatívne regulovaný a verejnosť budeme o tom informovať," oznámilo TEHO.