Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

V Košiciach zmenia MHD pre uzavretie obchodného centra

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Počas Veľkonočnej nedele (31. 3.) a Veľkonočného pondelka (1. 4.) je skrátená linka 10 počas celého dňa len po zastávku Luník VIII a od zastávky Luník VIII.

Košice 30. marca (TASR) - Z dôvodu uzavretia obchodného centra (OC) v mestskej časti Košice-Juh dôjde k zmenám v mestskej hromadnej doprave (MHD). Ďalšia zmena súvisí s prechodom na letný čas. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Bujňáková.

Počas Veľkonočnej nedele (31. 3.) a Veľkonočného pondelka (1. 4.) je skrátená linka 10 počas celého dňa len po zastávku Luník VIII a od zastávky Luník VIII. V rovnakom období je skrátená linka 34 a počas celého dňa bude premávať len po zastávku pri a od OC. Nebude zachádzať k dolnému vstupu.

Konečnou a východzou zastávkou linky 34 bude zastávka pri OC, hlavnom vstupe. Linka bude z tejto zastávky odchádzať v čase odchodu z pôvodnej zastávky OC, dolný vstup. Následne pokračuje na svoju bežnú zastávku OC (zastávka linky 52) a po pôvodnej trase na Sídlisko KVP.

"Upozorňujeme cestujúcich, že v nedeľu sa posúva čas z 2.00 h na 3.00 h. V čase posunu času sa bude vykonávať iba spoj N4 o 1.45 h zo Staničného námestia smer Nemocnica Šaca, na konečnú zastávku príde po presune času o 3.09 h, pokračuje teda hneď spojom na linke N3 o 3.14 h," povedala Bujňáková.