Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Košický kraj

V Krompachoch získali nového investora, na začiatok dá prácu 80 ľuďom

Spoločnosť LEADER LIGHT otvorila 22. mája 2015 v Krompachoch novú výrobnú halu na výrobu a montáž najnovších technológií vo svetelnej technike prostredníctvom LED svetelných diód. Foto: TASR

V areáli hnedého priemyselného parku v Krompachoch dnes uviedli do života nový závod spoločnosti Leader Light, ktorá tu bude vyrábať a montovať moderné LED svietidlá.

Krompachy 22. mája (TASR) - V areáli hnedého priemyselného parku v Krompachoch dnes uviedli do života nový závod spoločnosti Leader Light, ktorá tu bude vyrábať a montovať moderné LED svietidlá. V prvej fáze zamestná 80 ľudí, v nasledujúcej by malo ísť o ďalších 70 pracovníkov.

Spoločnosť prevádzkuje svoj ďalší výrobný areál v Spišskej Novej Vsi, a to už od roku 2000. Produkuje energeticky úsporné a ekologické svietidlá. Od novej prevádzky v Krompachoch s investíciou 1,5 milióna eur firma očakáva výraznejšie naplnenie najmä jej exportného programu v sortimente energeticky úsporných svietidiel, ktorý tvorí v súčasnosti takmer 40 % celkového podielu výroby, informoval TASR zástupca Leader Light, s. r. o., Július Száraz.



Svetelná technika z Krompách by mala čoskoro smerovať na zahraničné trhy od USA cez Európu, Afriku až po Áziu. "Ďalší rozmach a úspech spoločnosti, bude závisieť aj od schopnosti a kvalifikovanosti slovenskej pracovnej sily, ktorú nástrojmi aktívnej politiky trhu práce podporil i štát cestou ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny," uviedol Száraz.

Radnica v Krompachoch vedie v súčasnosti rozhovory aj o príchode ďalších investorov do regiónu, ktorý prišiel po odchode spoločnosti Panasonic o stovky pracovných miest. Samospráva rokuje konkrétne s trnavskou spoločnosť Lavaton, ktorá má záujem o prenájom priestorov jednej z výrobných hál na pôde priemyselného parku. Ako TASR informovala primátorka Krompách Iveta Rušinová, k definitívnej dohode so spomínaným záujemcom zatiaľ nedošlo.