Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Pandemická situácia v krompašskej nemocnici je stabilizovaná

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Za prvé tri mesiace tohto roka bolo v nemocnici hospitalizovaných 197 pacientov s ochorením COVID-19, z toho bolo 109 mužov a 88 žien, ozrejmila hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

Krompachy 13. apríla (TASR) - Pandemická situácia v krompašskej nemocnici je stabilizovaná. Aktuálne tam je hospitalizovaných 15 pacientov s ochorením COVID-19, z toho štyria potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Informoval o tom riaditeľ nemocnice Miroslav Kraus s tým, že v nemocnici majú iba jedného pozitívneho zamestnanca a v karanténe sú ešte ďalší traja.

„Za prvé tri mesiace tohto roka bolo v nemocnici hospitalizovaných 197 pacientov s ochorením COVID-19, z toho bolo 109 mužov a 88 žien. Priemerný vek týchto pacientov bol 76 rokov, pričom najmladší z nich mal 23,“ ozrejmila hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková. Ako doplnila, priemerná dĺžka hospitalizácie bola 6,9 dňa.

V mobilnom odberovom mieste nemocnice je stále možnosť dať sa bezplatne otestovať na ochorenie COVID-19 prostredníctvom antigénového testu. Podľa slov Pavlikovej odborné ambulancie aj spoločné liečebne a vyšetrovacie zložky poskytujú zdravotnú starostlivosť bez obmedzenia. V nemocnici však naďalej platia prísne protiepidemické opatrenia a zákaz návštev.