Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V nemocnici v košickej Šaci evidujú zvýšený záujem o operačné výkony

Snímka Nemocnice Košice-Šaca, foto z archívu. Foto: TASR - Milan Kapusta

Pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia je zároveň potrebné mať riadne prekrytý nos aj ústa respirátorom FFP2.

Košice 11. októbra (TASR) – Nemocnica v košickej Šaci eviduje zvýšený záujem o operačné výkony. Ako uviedol jej riaditeľ Pavol Rusnák, ide o dôsledok obmedzenia plánovaných operačných výkonov v okolitých zdravotníckych zariadeniach. V tejto nemocnici k tomu zatiaľ nepristúpili. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

„V súčasnosti poskytujeme zdravotnú starostlivosť šiestim pacientom s ochorením COVID-19 na kyslíkovej liečbe a jednému na umelej pľúcnej ventilácii,“ povedal Rusnák v súvislosti so situáciou okolo nového koronavírusu s tým, že evidujú dvoch zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19 a žiadneho v karanténe.

Čo sa týka vakcinácie proti ochoreniu COVID-19, podľa Pavlikovej je šačianska nemocnica pripravená na očkovanie treťou dávkou.

Zároveň pripomína, že vzhľadom na COVID automat a aktuálnu pandemickú situáciu platia v nemocnici naďalej sprísnené opatrenia. Až na niekoľko výnimiek tam platí zákaz návštev a doklad o vakcinácii, prekonaní či o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19 musia mať aj pacienti prichádzajúci na ambulantné vyšetrenia. Pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia je zároveň potrebné mať riadne prekrytý nos aj ústa respirátorom FFP2. Bližšie informácie o aktuálnych protipandemických opatreniach uvádza nemocnica na svojej webovej stránke.