Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

V nemocnici v Michalovciach urobili za 2 roky vyše 14.000 operácií

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Nemocnica sa stala atraktívnym zamestnávateľom pre odborníkov z celého Slovenska, uviedol Haviernik.

Michalovce 16. januára (TASR) – V michalovskej nemocnici za dva roky od jej otvorenia hospitalizovali 37.000 pacientov, narodilo sa 2000 detí a lekári uskutočnili vyše 14.000 operácií. TASR o tom informovala Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete Svet zdravia, do ktorej nemocnica patrí.

"Najmä vďaka novým lekárom pribudli nové odbory od neurochirurgie, cez intervenčnú angiológiu až po pediatrickú urológiu a otvorili sme hepatobiliárne centrum, onkogynekologické a mammárne centrum. Súčasne sa výrazne rozvinula ortopédia, traumatológia, chirurgia i pneumológia, kde sa začali robiť výkony, ktoré v nemocnici predtým neexistovali," zhodnotil riaditeľ Marián Haviernik. Otvorili tiež viacero nových ambulancií.

Nemocnica sa stala atraktívnym zamestnávateľom pre odborníkov z celého Slovenska, uviedol Haviernik. V apríli minulého roka podpísala zmluvu o spolupráci s Lekárskou fakultou Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, čím sa stala výučbovou základňou pre košických medikov. "V Michalovciach sa budú zároveň uskutočňovať kurzy abdominálnej sonografie pre lekárov v rámci postgraduálneho štúdia. Praktická časť výučby sa bude uskutočňovať na troch pracoviskách, hepatobiliárne centrum, internistický klaster a rádiológia," uzavrela Fedáková.

Nemocnicu otvorili v decembri 2017.