Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

V nemocnici v Šaci je deväť pacientov s COVID-19 na kyslíkovej liečbe

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Návštevy pacientov sú zakázané až na niekoľko výnimiek.

Košice 25. októbra (TASR) – V nemocnici v košickej Šaci v súčasnosti poskytujú zdravotnú starostlivosť deviatim pacientom s ochorením COVID-19 na kyslíkovej liečbe a jednému na umelej pľúcnej ventilácii. Povedal to riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák s tým, že z radov zamestnancov evidujú k pondelku deviatich pozitívne testovaných a jeden je v karanténe.

Toto zdravotnícke zariadenie začalo uplynulý týždeň aj s očkovaním imunokompromitovaných osôb treťou dávkou vakcíny proti COVID-19. Za dva dni bolo zaočkovaných prvých približne 60 záujemcov. „Vakcinácia prebieha vo vakcinačnom centre Nemocnice Agel Košice-Šaca v poliklinike vo vstupnom areáli U. S. Steel každý utorok a piatok vo vyhradenom čase od 13.00 do 14.00 h. Záujemcovia nemusia byť vopred registrovaní, postačuje preukázanie sa odporúčaním od lekára,“ uviedla nemocnica.

Pripomína, že aj v tejto nemocnici naďalej platia sprísnené opatrenia. V jej priestoroch je požadované prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom FFP2. Pacienti prichádzajúci na ambulantné vyšetrenia sú povinní preukázať sa dokladom o vakcinácii, o prekonaní COVID-19 alebo dokladom o negatívnom testu na toto ochorenie. Návštevy pacientov sú zakázané až na niekoľko výnimiek. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke nemocnice.