Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

V Rožňave vystavia fotografie M. Kapustu z Tatier a Slovenského krasu

Na snímke Kráľova hoľa v Nízkych Tatrách v Tatranskej Lomnici, 7. marca 2022. Foto: TASR - Milan Kapusta

Bývalý banský technik sa k fotografovaniu dostal vďaka horolezectvu.

Rožňava 25. apríla (TASR) – V galérii Baníckeho múzea v Rožňave otvoria v utorok (26. 4.) výstavu oceňovaného fotografa a rodáka z Rožňavy Milana Kapustu s názvom Krásy Tatier a Slovenského krasu. TASR o tom za múzeum informovala Gabriella Badin.

Milan Kapusta sa narodil v Rožňave, bývalý banský technik sa k fotografovaniu dostal vďaka horolezectvu. Okrem Vysokých Tatier má za sebou výstupy na Špicbergoch, Pamíre, v Yosemitskom národnom parku či v Alpách.

"Ako amatérsky nadšenec fotografie získal ceny vo viacerých fotosúťažiach, od regionálnych cez celoštátne až po medzinárodné. Je nositeľom titulu Majster Zväzu slovenských fotografov," priblížila Badin. Ako prezradila, Kapustovu panorámu Tatier dostal darom aj pápež Ján Pavol II.

Kapusta je spoluautorom fotografií vo viacerých publikáciách. Za knihu Kras – Rožňava a okolie získal kolektív autorov v roku 2001 Cenu mesta Rožňava. V roku 2005 bola vydaná jeho publikácia Tatry a v roku 2016 vyšla kniha Tatry a kvety. Od roku 1994 je fotoreportérom TASR v Košiciach, kde aj žije.

Vernisáž výstavy sa v galérii Baníckeho múzea v Rožňave uskutoční v utorok o 16.00 h. Výstava bude návštevníkom prístupná do 3. júna.