Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Košický kraj

V Spišskej Novej Vsi vymenili takmer celé verejné osvetlenie

Erb mesta Spišská Nová Ves Foto: Heraldický register

Primátor mesta Ján Volný podotkol, že v rámci obnovy sa vynovilo 95 percent svietidiel, 9200 metrov podzemných káblov a takmer 95 percent rozvádzačov.

Spišská Nová Ves 20. novembra (TASR) – Projekt komplexnej modernizácie a rekonštrukcie verejného osvetlenia v Spišskej Novej Vsi sa začal realizovať v septembri 2015. Rekonštrukcia osvetlenia pokračovala aj v priebehu tohto roka. Slavomír Krieger z oddelenia komunálneho servisu mestského úradu pre TASR uviedol, že väčšina starých svietidiel bola vymenená za nové LED svietidlá.

Lepšia účinnosť, užší rozptyl svetla a nižší príkon či úspora elektrickej energie. Tieto faktory so sebou priniesla obnova verejného osvetlenia v meste, vymenených bolo viac ako 2600 pôvodných svietidiel. Projekt verejného osvetlenia je realizovaný koncesným spôsobom, čo znamená, že modernizácia a údržba sústavy boli na obdobie desiatich rokov zverejnené koncesionárovi - bratislavskej spoločnosti FIN.M.O.S.

Primátor mesta Ján Volný podotkol, že v rámci obnovy sa vynovilo 95 percent svietidiel, 9200 metrov podzemných káblov a takmer 95 percent rozvádzačov. Išlo o generálnu rekonštrukciu na celom území mesta, pretože niektoré rozvody mali už 40 a viac rokov. V Spišskej Novej Vsi sa nachádza zhruba 3000 svietidiel.

S rekonštrukciou a modernizáciou verejného osvetlenia budú v Spišskej Novej Vsi pokračovať aj v roku 2017. "Na budúci rok je naplánovaná modernizácia aj zvyšných častí sústavy verejného osvetlenia," uzavrel Krieger.