Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

V UNLP Košice vynovili dva výťahy

Na snímke Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach. Foto: TASR – František Iván

Modernizáciou výťahov zvyšujú efektívnosť, bezpečnosť prepravy osôb a skracujú čakacie lehoty na výťahy.

Košice 14. septembra (TASR) – Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice vynovila dva výťahy, stálo ju to viac ako 100.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Ivana Vaněková.

Jeden z nich slúži pacientom a zamestnancom v tzv. Novej nemocnici na Tr. SNP. Výmenou výťahu sa zvýšila prepravná kapacita na 630 kilogramov. „Nový moderný výťah s rekuperačným pohonom s modernou technológiou bude slúžiť na vertikálnu prepravu osôb v rámci polikliniky,“ uviedla s tým, že náklady predstavovali 51.500 eur bez DPH.

Ďalší vynovený výťah pribudol v tzv. Starej nemocnici na Rastislavovej ulici, a to na Klinike infektológie a cestovnej medicíny. Určený je na rozvoz stravy pre pacientov. Pôvodný starý drevený výťah nahradil nový s nosnosťou 400 kilogramov. Výmena stála 54.200 eur bez DPH.

Ako uviedol vedúci technického odboru Marián Zsiga, modernizáciou výťahov zvyšujú efektívnosť, bezpečnosť prepravy osôb a skracujú čakacie lehoty na výťahy. „Znižujeme tiež energetickú náročnosť na prevádzku výťahov používaním moderných pohonov s rekuperáciou, ako aj zabezpečením manažmentu chodu výťahov s inteligentným riadiacim systémom,“ uviedol.