Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Veľké Kapušany plánujú rozšíriť kamerový systém v meste

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Osadiť nové kamery by chceli do konca roku 2024.

Veľké Kapušany 9. apríla (TASR) - Mesto Veľké Kapušany sa chystá rozšíriť kamerový systém. Ako pre TASR uviedla Gabriela Fedičová z kancelárie primátora, vytypované majú už aj vhodné lokality na ich osadenie. Nové kamery zakúpi za dotáciu 17.000 eur, ktorú získalo na výjazdovom zasadnutí vlády v Michalovciach.

Aktuálne mesto disponuje 42 kamerami, ktoré slúžia nielen na represívne účely, ale predovšetkým preventívne. Fedičová uviedla, že vďaka kamerám sa podarilo výrazne znížiť potrebu nasadzovania príslušníkov mestskej polície (MsP), čím sa uvoľňujú kapacity na ich nasadenie. "Kamery slúžia na odhalenie protiprávneho konania a záznamy z nich využíva nielen MsP, ale aj štátne zložky na objasňovanie trestných činností," doplnila.

MsP už zmapovala časti mesta a vytvorila mapu s označením optimálnych miest pre umiestnenie nových kamier, aby bolo možné efektívne sledovať pohyb páchateľov pri protiprávnom konaní. V nasledujúcich mesiacoch sa bude pracovať na zostavení rozpočtu a ďalších krokoch na ich zakúpenie. Osadiť nové kamery by chceli do konca roku 2024.