Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

ÚSPECH COLNÍKOV: VO Vyšnom Nemeckom zadržali jantár za 51.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Colný úrad Michalovce

Pri kontrole interiéru autobusu našli najprv v priestore určenom na uloženie rezervného kolesa biele vrecia zabalené v čiernom igelite.

Bratislava/Michalovce 13. mája (TASR) - Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké odhalili pokus o nezákonný dovoz jantáru. Opracovaný jantár do podoby drobných šperkov, ale aj neopracované kamene objavili pri kontrole linkového autobusu. Hodnota jantáru bola znaleckým posudkom stanovená na viac ako 51.000 eur. TASR o tom informovala Jana Nimrichterová, hovorkyňa Colného úradu Michalovce.

Pri kontrole interiéru autobusu našli najprv v priestore určenom na uloženie rezervného kolesa biele vrecia zabalené v čiernom igelite. V nich sa nachádzalo takmer 21 kilogramov jantáru opracovaného do podoby drobných šperkov. "Ďalšími úkonmi s využitím stacionárneho röntgenového skenovacieho systému bola v rezervnom kolese zistená prítomnosť ďalšieho jantáru, neopracované kamene v množstve 41,5 kilogramu," priblížila Nimrichterová.

Vzniklo tak podozrenie zo spáchania trestného činu neznámou osobou. Operačné stredisko Kriminálneho úradu finančnej správy vyslalo na miesto vyšetrovateľa. Hodnota jantáru bola znaleckým posudkom stanovená na viac ako 51.080 eur. Colný dlh bol vyčíslený na vyše 9200 eur.