Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Vodič narazil autom do mestského policajta a ušiel

Ilustračné foto Foto: TASR

Muž podľa obvinenia v utorok (9. 6.) ráno na Popradskej ulici v Košiciach s vozidlom zaútočil na príslušníka Mestskej polície.

Košice 11. júna (TASR) - Zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinil policajný vyšetrovateľ 27-ročného Mareka z Košíc. Muž podľa obvinenia v utorok (9. 6.) ráno na Popradskej ulici v Košiciach s vozidlom zaútočil na príslušníka Mestskej polície.

"Mestský policajt chcel obvineného muža ako vodiča osobného motorového vozidla zn. Ford kontrolovať, pretože parkoval na mieste označenom dopravnou značkou, ako aj vodorovným dopravným značením označujúcim zákaz zastavenia," informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Keď ho vodič zbadal, nasadol do auta a pokúsil sa z miesta ujsť. Na znamenie policajta, aby vozidlo zastavil, nereagoval a pokračoval v jazde. "Následne prednou časťou vozidla narazil do policajta, ktorého náraz odsotil asi jeden meter. Muž v jazde pokračoval, pričom opäť do policajta narazil a tlačil ho vozidlom pred sebou. Na výzvu ďalšieho zakročujúceho policajta, s vozidlom zastal, zaradil spätný chod, otočil sa a z miesta ušiel," doplnila Mésarová.

Mestský policajt utrpel ľahké zranenia s trvaním liečenia a práceneschopnosťou do desať dní. Obvinenému Košičanovi za tento čin hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, stíhaný je na slobode.