Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Voľby sa skončili už aj na Luníku IX

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Podľa zapisovateľky Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) Evy Chmelovej sa volebná korupcia nepotvrdila.

Košice 15. novembra (TASR) – Komunálne voľby na košickom Luníku IX sa dnes skončili o 20.38 h. TASR to potvrdila predsedníčka Miestnej volebnej komisie Alena Straková. Voľby tu predĺžili o 38 minút, počas ktorých bola predpoludním volebná miestnosť uzavretá. Stalo sa tak pre podozrenie z kupovania hlasov, ktoré sa však nepotvrdilo.

Voľby na Luníku IX prerušili od 10.30 h do 11.08 h. Volebná komisia zistila, že jedna volička odpisovala na hlasovací lístok z lístočka s konkrétnymi menami kandidátov na post primátora, starostu a poslanca mestského zastupiteľstva. Privolaná polícia ženu vypočula.

Podľa zapisovateľky Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) Evy Chmelovej sa volebná korupcia nepotvrdila. "V čom bol problém, ktorý sa tým odstránil, bola nevhodne umiestnená zástena, za ktorou volič upravoval hlasovací lístok a pomohol si možno nejakým pomocným papierikom. Ale takáto pomôcka neznamenala, že išlo o kupovanie hlasov," uviedla.

Podľa informácií predsedníčky Miestnej volebnej komisie na Luníku IX sa podvečer vyskytol ďalší prípad podozrenia z kupovania hlasov pred volebnou miestnosťou, tým sa však už komisia nezaoberala a vec riešila polícia.