Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Volebný program R. Bauera je založený na koncepte inteligentného mesta

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Kandidát na primátora Košíc, Rudolf Bauer dnes predstavil svoj volebný program.

Košice 9. júna (TASR) – Po viac ako dvoch mesiacoch od ohlásenia kandidatúry na košického primátora dnes Rudolf Bauer pred novinármi predstavil svoj volebný program. „Je výsledkom štyroch programových konferencií našej osemkoalície,“ povedal Bauer, ktorého v súboji o primátorský post podporuje KDH, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, SMK, KDS, OKS a DS. „V rokovaniach je ešte podpora strany Sieť a tiež Most-Híd,“ dodal.

Podľa predsedu Regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Košickom kraji Viliama Novotného je malým zázrakom, že sa na východe republiky podarilo ôsmim pravicovým politickým subjektom dohodnúť nielen na jednom kandidátovi, ale aj na spoločnom programe. „V čase, keď pravicové strany vznikajú ako huby po daždi je to mimoriadne cenný signál,“ vyhlásil.

Ako ďalej objasnil Bauer, dohoda o spolupráci podpísaná 20. marca hovorí o predvolebnej, aj povolebnej podpore. „Chceme sa dohodnúť aj na spoločných kandidátoch do mestského zastupiteľstva, na vytvorení spoločného poslaneckého klubu, ale usilujeme sa preniesť myšlienky dohody aj na nižšiu úroveň, na mestské časti,“ doplnil.

Bauerov volebný program je postavený na myšlienke konceptu Smart city – šikovné, inteligentné mesto. „Zamerať sa chceme na ekonomický rozvoj a vysokú kvalitu života v meste, využitie informačno-komunikačných technológií, posilnenie účasti občanov na rozhodovaní, rozvážne nakladanie s prírodnými zdrojmi a tvorbu priestorov pre obyvateľov,“ povedal ďalej kandidát na post primátora.

Veľký dôraz pritom kladie na rozvoj dopravy, cestovného ruchu, pomoc sociálne odkázaným občanom, bezpečnosť, posilnenie duchovného života a v neposlednom rade úplný zákaz ťažby uránu.

„Pre financovanie kampane sme založili transparentný účet, kam môžu prispievať občania aj podnikateľské subjekty. Časť kampane bude financovaná zo zdrojov podporujúcich strán. Minimum pre úspešnú kampaň je 50.000 eur,“ zhodnotil Bauer s tým, že nevidí rozpor vo svojich tvrdeniach, že bude občianskym kandidátom s podporou pravicových strán, ani v tom, že už dnes pripúšťa, že nebude zbierať podpisy občanov na podporu svojej kandidatúry. K problematike avizovanému ohláseniu kandidatúry na primátora Košíc jeho bývalým straníckym kolegom Jánom Dečom vyhlásil, že je to demokratické, ale nepovažuje ho za silného kandidáta.