Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Vstup do zoo v K ošiciach je pre očkovaných a ľudí po prekonaní COVIDu

Košická ZOO, archívna snímka. Foto: TASR - František Iván

Zoo je pre verejnosť v tomto období otvorená od 9.00 do 16.00 h. Návštevníci môžu využívať celý areál, výnimku tvoria iba pavilóny exotária a minivivária.

Košice 24. novembra (TASR) - Sprísnené opatrenia súvisiace s pandémiou sa prejavili aj v Zoologickej záhrade Košice. Od stredy je otvorená v režime pre očkovaných a tých, ktorí prekonali ochorenie COVID-19.

"Zoo sa obracia na verejnosť, aby rešpektovala sprísnené opatrenia. Zoo inak funguje v štandardnom režime. Návštevníci sa môžu aj v týchto dňoch tešiť zo stretnutia so zvieratkami. Prevažná časť celoročne obýva vonkajšie výbehy. V chovateľskom zázemí sú vzhľadom na počasie len juhoamerické a africké druhy, ako sú zebry, antilopy, tučniaky či exotické vtáky. V prípade akýchkoľvek zmien budeme verejnosť informovať," uviedla pre TASR vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu zoo Eva Malešová.

Zoo je pre verejnosť v tomto období otvorená od 9.00 do 16.00 h. Návštevníci môžu využívať celý areál, výnimku tvoria iba pavilóny exotária a minivivária. Pri kúpe vstupeniek platí pre návštevníkov povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest respirátorom FFP2.