Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

VYDIERALI HO: Dvojica obrala muža o viac ako 17.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Poškodený muž zo strachu vybral peniaze zo svojho účtu a odovzdal ich obvineným osobám. Keď už nemal dostatok finančných prostriedkov, v banke si dokonca vybavil úver

Rožňava 7. júna (TASR) – Zo zločinu vydierania obvinil vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Rožňave 18-ročnú ženu a 30-ročného muža z rožňavského okresu, ktorí mali svoju obeť obrať o viac ako 17.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová.

Obvinení mali podľa policajného vyšetrovania do novembra minulého roka opakovane telefonicky kontaktovať poškodeného muža, od ktorého pod rôznymi fiktívnymi zámienkami žiadali finančnú hotovosť. „Tiež sa mu vyhrážali ublížením na zdraví a podpálením domu, keď im peniaze nevyplatí. Na zdôraznenie svojich vyhrážok uviedli, že ak peniaze nevyplatí, príde za ním osoba známa svojou kriminálnou minulosťou, ktorá mu tiež ublíži,“ priblížila Mésarová.

Poškodený muž zo strachu vybral peniaze zo svojho účtu a odovzdal ich obvineným osobám. Keď už nemal dostatok finančných prostriedkov, v banke si dokonca vybavil úver. „Obvineným osobám, ktoré peniaze použili na vlastnú potrebu, vyplatil celkovo viac ako 17.000 eur,“ uviedla Mésarová s tým, že páchateľom za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.