Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Wizz Air otvoril svoju základňu na Letisku Košice

Na snímke krájanie torty na slávnostnom otvorení základne spoločnosti Wizz Air na letisku Košice 5. júna 2015. Na snímke zľava predseda dozornej rady Letisko Košice Michael Tmej, riaditeľ Letiska Košice Karl Dandler, veľvyslanec Veľkej Británie v SR Andrew Garth, manažérka pre komunikáciu spoločnosti Wizz Air Tamara Mshvenieradzeová, primátor mesta Košice Richard Raši a podpredseda KSK Ištván Zachariáš. Foto: TASR/Roman Hanc

Podľa primátora Košíc Richarda Rašiho je tento krok pre mesto úspechom.

Košice 5. júna (TASR) – Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air otvorila dnes slávnostne svoju základňu na letisku v Košiciach. Svoje sídlo tu bude mať lietadlo Airbus A320. Wizz Air zároveň rozšíril ponuky letov z východoslovenskej metropoly. Od dnes bude prevádzkovať každý piatok a pondelok lety z Košíc do Milána Bergama a každú nedeľu a stredu do severoanglickej destinácie Doncaster Sheffield.

Spolu s aktuálnou ponukou desiatich letov týždenne do Londýna tak bude Wizz Air ponúkať z Košíc v lete až 14 letov týždenne, čo znamená dva lety každý deň. Základňa pre Airbus A320 pozdvihuje spoluprácu letiska a prepravcu na novú úroveň, pričom sa očakáva významný nárast prepravených cestujúcich.

Slávnostné otvorenie základne spoločnosti Wizz Air na letisku Košice sa uskutočnilo 5. júna 2015. Na snímke Airbus A320 leteckej spoločnosti Wizz Air po prílete z Londýna.
Foto: TASR/Roman Hanc

"Dnes oslavujeme významný míľnik pre letisko Košice, mesto Košice a pre celý región. My, letisko Košice, sme hrdí na to, že môžeme slúžiť ako vstupná brána do najdynamickejšieho sa rozvíjajúceho mesta na Slovensku. Letecká doprava a letecká dostupnosť je nevyhnutnou esenciou pre ekonomický rozvoj každého regiónu," uviedol predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ košického letiska Karl Dandler.



Wizz Air sa podľa jej manažérky pre komunikáciu Tamary Mshvenieradze teší na podporu cestovného ruchu v Košiciach, ako aj obchodných vzťahov medzi Slovenskom, Talianskom a Spojeným kráľovstvom. Britský veľvyslanec v SR Andrew Garth ocenil, že sa otvorilo ďalšie letecké spojenie medzi Slovenskom a Veľkou Britániou. Dúfa, že letecké linky prinesú do regiónu východného Slovenska britských turistov a podnikateľov, ktorí budú ekonomickým prínosom. O rozvoji ďalšej spolupráce medzi krajinami nepochybuje ani taliansky veľvyslanec v SR Roberto Martini.

Podľa primátora Košíc Richarda Rašiho je tento krok pre mesto úspechom a potvrdením toho, že spolu s letiskom a ďalšími partnermi sú na správnej ceste k výraznému zlepšeniu leteckej dostupnosti Košíc a celého východného Slovenska. "Som presvedčený, že sedem pravidelných priamych liniek pomôže Košiciam v ďalšom dynamickom napredovaní," povedal.