Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Z košickej lekárne zlodej ukradol trezor, z lupu sa dlho netešil

K vlámaniu do lekárne došlo v noci na stredu v košickej mestskej časti Sever. Zlodej z nej ukradol trezor s finančnou hotovosťou vo výške 4300 eur. Foto: FB Polícia SR - Košický kraj

Policajné hliadky prenasledovali utekajúceho muža, ktorý pritom stratil svoje osobné doklady.

Košice 19. mája (TASR) – K vlámaniu do lekárne došlo v noci na stredu v košickej mestskej časti Sever. Zlodej z nej ukradol trezor s finančnou hotovosťou vo výške 4300 eur. Polícia zakrátko v okolí zadržala 36-ročného muža z Komárna, ktorého obvinila z trestného činu krádeže.

Krajské operačné stredisko Policajného zboru v Košiciach prijalo oznámenie o narušení prevádzky a úteku osoby s podozrivým predmetom krátko po 23.00 h, informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Policajné hliadky prenasledovali utekajúceho muža, ktorý pritom stratil svoje osobné doklady. Keď sa snažil preliezť plot záhrady domu, muži zákona ho chytili, a keďže napriek výzvam kládol aktívny odpor a voči zasahujúcim policajtom bol agresívny, za použitia donucovacích prostriedkov ho spacifikovali, obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na obvodné oddelenie.

„Osoba mala pri sebe tašku s veľkým množstvom finančnej hotovosti, ktorej pôvod nevedela hodnoverne preukázať, preto ju policajti zaistili. Trezor bol nájdený schovaný v trávnatom poraste jedného z dvorov rodinných domov, kadiaľ osoba utekala,“ konštatovala Ivanová.

Po vykonaní potrebných procesných úkonov poverený policajt obvinil z krádeže viackrát súdne trestaného muža z Komárna. Zároveň spracoval aj podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.