Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Bývalému zápasníkovi Jaroslavovi S. skrátili trest za zabitie ženy

Jaroslav S. Foto: TASR/František Iván

Pri znížení trestu o jeden rok odvolací súd prihliadol aj na bezúhonný život obžalovaného.

Košice 10. júna (TASR) - Senát Krajského súdu v Košiciach dnes na verejnom zasadnutí uložil trest sedemročného odňatia slobody pre bývalého dvojnásobného majstra Slovenska v zápasení Jaroslava S. (1988) za zabitie 18-ročnej ženy. Obžalovanému tak o jeden rok znížil trest, ktorý mu predtým vymeral košický okresný súd.

"Pri znížení trestu o jeden rok odvolací súd prihliadol na bezúhonný život obžalovaného, na skutočnosť, že predmetného skutku sa dopustil vo veku blízkom mladistvému, na zistenú deviáciu, o ktorej nevedel, a tiež na neliečenú epilepsiu poškodenej," informovala TASR hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Rozsudok je právoplatný, odsúdeného eskortovali z pojednávacej miestnosti do príslušného ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia.

Podľa súdu Jaroslav S. v noci na 7. novembra 2008 pri pohlavnom styku škrtil Ivetu K., ktorá následne zomrela. K činu došlo v jeho aute v košickej záhradkárskej oblasti Čičky.

S mladou Košičankou si športovec podľa obžaloby dohodol sex za peniaze. Okresný súd vlani v septembri rozhodol, že v úmysle spôsobiť ťažkú ujmu na zdraví z nedbanlivosti spôsobil žene smrť. Po čine obžalovaný previazal tvárovú časť hlavy nebohej bielou plachtou a nahé telo čiastočne zahrabal v blízkom lesnom poraste, kde ho našli až 28. novembra 2008.

V uvedenej veci okresný súd prvý raz rozhodol ešte v júni 2012, keď Jaroslava, obžalovaného z obzvlášť závažného zločinu vraždy, uznal vinným z prečinu usmrtenia v súbehu s prečinom neposkytnutia pomoci a uložil mu trest trojročného väzenia. Prokurátor aj obžalovaný sa proti rozsudku odvolali. Krajský súd v Košiciach napadnutý rozsudok 11. februára 2013 zrušil a vec vrátil prvostupňovému súdu. Ten vlani v septembri uznal Jaroslava S. vinným zo zabitia a odsúdil ho na osemročné väzenie.