Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Záujem o škôlku v Kechneci je veľký, ponúka výučbu jazykov aj počítače

Na snímke deti v miestnej materskej škole. Foto: TASR/Milan Kapusta

Škôlka prešla veľkou rekonštrukciou.

Kechnec 17. októbra (TASR) - Počítačovú miestnosť s desiatimi počítačmi, krúžok maďarského a slovenského jazyka a telocvičňu využívajú deti v Materskej škole v Kechneci pri Košiciach. Škôlka je momentálne preplnená, záujem o ňu majú nielen domáci obyvatelia.

"O našu materskú školu je veľký záujem, nielen zo strany obce, ale aj okolia a zároveň zo strany zamestnancov priemyselného parku v Kechneci. Tiež majú záujem rodičia, ktorí bývajú v Maďarsku a dochádzajú na Slovensko do práce," povedala TASR riaditeľka MŠ Eva Bittová. Kapacitne tak škôlka vôbec nestačí, ani šesť tried by už podľa nej nepokrylo momentálny záujem.



Rodičov - prisťahovalcov podľa nej tiež láka, že ich deti sa môžu v rámci dvojjazyčnej obce naučiť maďarsky. Tento rok ponúkli možnosť vyučovať aj v nemeckom či francúzskom jazyku, rodičia si však vybrali anglický. "Deti majú dvakrát do týždňa anglický jazyk, máme veľmi pekné úspechy, na vystúpenia zaraďujeme aj inojazyčné pesničky, básne, to je naša filozofia," priblížila ďalej riaditeľka. Vzdelávací program MŠ je orientovaný na environmentálnu a prosociálnu výchovu. Počítačovú miestnosť využívajú v rámci krúžkovej činnosti. Deti sa oboznamujú s funkciou počítača, prácou s myšou, využívajú vzdelávacie programy určené pre deti.



Škôlka prešla veľkou rekonštrukciou. Okrem rozsiahlych interiérových zmien sa zrekonštruovalo nevyužité podkrovie, kde vytvorili počítačovú miestnosť, kabinet pre učiteľky, riaditeľňu, sklad. V exteriéri majú deti k dispozícii nové veľké ihrisko. Riaditeľka očakáva, že dopyt po miestach uspokojí až plánovaná Európska integrovaná škola, ktorú chce zriadiť obec.