Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Zaujímavé miesta v košickom Mestskom parku približujú nové infotabule

Na snímke jedna z informačných tabúľ v Mestskom parku v Košiciach. Foto: TASR – Marián Holubčík

Návštevníci ich nájdu pri dominantách a zaujímavostiach parku.

Košice 12. októbra (TASR) - V košickom Mestskom parku pri železničnej stanici pribudlo sedem informačných tabúľ, ktorých cieľom je informovať o zaujímavých a významných miestach v rámci tohto areálu. Osadila ich tam Správa mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach.

„Tabule opisujú vznik, históriu, význam a súčasnosť významných bodov v parku. Návštevníci nájdu tabuľu venovanú Korčuliarskemu pavilónu, historickému Kiosku, Altánu, Reštaurácii Park, vodným prvkom v parku, plastikám a samostatná tabuľa je vyčlenená aj pre Plávajúcu fontánu,“ uviedol pre TASR hovorca SMsZ Peter Sasák.

Tabule sú osadené v kovových rámoch, vyrobené sú z laminovaného plastu. Návštevníci ich nájdu pri dominantách a zaujímavostiach parku. „Myslíme si, že je dôležité, aby sme na významné miesta v Mestskom parku upozornili, lebo sa podieľajú na formovaní ducha daného priestoru,“ dodal Sasák.

Stojany na tabule vyrobili pracovníci SMsZ, takisto návrh vznikol v tejto organizácii. Samotnú výrobu tabúľ zabezpečilo v rámci spolupráce združenie Feman, ktoré organizuje Dni Ukrajiny a v parku Veteránsku míľu.