Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

Zážitkovo-informačná záhrada umožní spoznávať Gemer netradične

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

V záhrade vďaka dotácii pribudli lavičky, chodník a interaktívne informačné tabule.

Rožňava 11. decembra (TASR) – Netradičný spôsob spoznávania regiónu Gemer umožní nová zážitkovo-informačná záhrada, ktorú v stredu otvorili v areáli pri Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského (GK PD) v Rožňave. Ako informovala Tatiana Bachňáková z GK PD, v záhrade bude možný voľný samostatný pohyb a realizácia rôznych vzdelávacích či zábavných aktivít.

Na vytvorenie záhrady získala knižnica 20.000 eur od Košického samosprávneho kraja v rámci programu Terra Incognita. V záhrade vďaka dotácii pribudli lavičky, chodník a interaktívne informačné tabule.

„Informačné panely sú v troch jazykových mutáciách – v slovenskom, maďarskom a v anglickom jazyku. Umožnia získať informácie a kontakty aj zahraničným návštevníkom nášho mesta,“ povedala Bachňáková.

Záhrada bola podľa jej slov vytvorená v spolupráci s partnermi, ktorými sú Gemerské osvetové stredisko a Gymnázium Pavla Jozefa Šafárika v Rožňave. Je jedným zo šiestich projektov realizovaných v rámci výzvy programu Terra Incognita s názvom Tradície inšpirujú inovácie.