Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Nemocnica Krompachy ponúka možnosť vyšetrenia pigmentových znamienok

Na snímke vyšetrovanie znamienok Foto: TASR - František Iván

Poskytujú tiež konziliárnu činnosť pre oddelenia v rámci nemocnice. Denne ambulanciu navštívi približne 50 pacientov.

Krompachy 26. mája (TASR) - Nemocnica Krompachy ponúka v kožnej ambulancii možnosť dať si vyšetriť a skontrolovať pigmentové znamienka. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel Martina Pavliková s tým, že vyšetrenie kože prebieha bezbolestne, neinvazívne.

V našej ambulancii vyšetrujeme pigmentové znamienka celoročne, využívame najmä manuálny dermatoskop, ktorý desaťnásobným zväčšením určuje charakter a špecifikácie znamienok,“ vysvetľuje lekárka Cecília Kožušková z kožnej ambulancie v Krompachoch. Optický systém tohto prístroja pôsobí ako lupa, priblížením a zväčšením pigmentového znamienka pomáha určiť prítomnosť, rozmiestnenie a hĺbku pigmentu, prípadne iné zmeny. Podľa slov Kožuškovej je o takéto vyšetrenia záujem stále a pacienti neprichádzajú iba s problémami, ale aj preventívne. Pravidelné kontroly u kožného lekára aspoň jedenkrát ročne pomáhajú predchádzať napríklad rakovine kože.

Hovorkyňa dodáva, že v kožnej ambulancii poskytujú komplexnú dermatologickú starostlivosť a liečbu podľa najnovších trendov pre dospelých, ale aj detských pacientov. Poskytujú tiež konziliárnu činnosť pre oddelenia v rámci nemocnice. Denne ambulanciu navštívi približne 50 pacientov.