Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Počet detí s COVID-19 v Detskej nemocnici Košice klesá

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Od začiatku pandémie zomreli v DFN Košice traja pacienti s laboratórne potvrdeným ochorením COVID-19.

Košice 13. apríla (TASR) – Počet hospitalizovaných detí s potvrdeným ochorením COVID-19 v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) Košice v porovnaní s minulým týždňom klesol o polovicu. TASR o tom za nemocnicu informovala Jana Holubčíková.

Aktuálne sú na detskom infekčnom oddelení (DIO) DFN hospitalizovaní traja detskí pacienti. „Ich stav je momentálne stabilizovaný,“ uviedla primárka oddelenia Dana Hudáčková. Doplnila, že pacienti s ochorením COVID-19 v DFN pochádzajú najmä z Košického, ale aj Prešovského kraja.

Nemocnica pripomenula, že prechodný nárast počtu detí s COVID-19 zaznamenala DFN na začiatku tohto roka. Podpísala sa pod to zhoršená epidemiologická situácia v Košickom kraji. Kým vlani v októbri, novembri a decembri boli na DIO hospitalizovaní zhruba traja až piati pacienti mesačne, v januári tohto roka ich počet vzrástol na 19 a vo februári na 21.

Od začiatku pandémie zomreli v DFN Košice traja pacienti s laboratórne potvrdeným ochorením COVID-19. „Je dôležité zdôrazniť, že všetky tieto deti mali súčasne závažné dlhodobé ochorenia dýchacieho systému, srdca alebo poruchu imunity,“ dodala DFN.