Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Košický kraj

Rožňavská výjazdová očkovacia služba zaočkovala viac ako 1000 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Celkovo zaočkovali 1095 ľudí, väčšinou išlo o seniorov, obyvateľov marginalizovaných komunít, imobilných ľudí.

Rožňava 1. júla (TASR) – Vďaka výjazdovej očkovacej službe (VOS), ktorú počas júna poskytovala rožňavská nemocnica, sa v rámci okresu podarilo proti ochoreniu COVID-19 zaočkovať 1095 ľudí z viac ako štyroch desiatok obcí. TASR o tom informovala hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.

„Zdravotníci navštívili 38 obcí a zaočkovali záujemcov z celkovo 42 obcí v rámci okresu Rožňava. Celkovo zaočkovali 1095 ľudí, väčšinou išlo o seniorov, obyvateľov marginalizovaných komunít, imobilných ľudí. Očkovalo sa v domácnostiach aj v priestoroch obecných úradov,“ priblížila Fedáková s tým, že na VOS participovala nemocnica spoločne s regionálnym úradom verejného zdravotníctva.

Priamo v rožňavskej nemocnici podali od januára už 37.836 dávok vakcín proti novému koronavírusu, väčšinu z nich predstavovala očkovacia látka od spoločnosti Pfizer/BioNtech. Koncom júna sa nemocnici skončila zmluva s Ministerstvom zdravotníctva SR na prevádzkovanie bezplatného antigénového testovania. Odberové miesto bude v nemocnici fungovať i naďalej, testovanie však bude spoplatnené.

„Odberové miesto v rožňavskej nemocnici bude k dispozícii počas pracovných dní v čase od 13.00 do 14.00 h. Na antigénové testovanie nebude potrebné sa registrovať vopred,“ uviedla Fedáková.