Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Zemplín zaplavili motorky

Foto: MTV studio

Na Zemplínskej šírave sa schádzajú tisícky motorkárov. Ich cieľom je Motozraz Sveta motocyklov – podujatie každoročne organizované redakciou najčítanejšieho časopisu o motocykloch – Svet motocyklov.

Zemplínska šírava 14. augusta (OTS) - Štrnásty ročník odštartoval už vo štvrtok. Súčasťou podujatia sú až tri veľké spoločné výjazdy, kedy kolóny motoriek merajú niekoľko kilometrov a pútajú pozornosť všade, kadiaľ prechádzajú. Motozraz Sveta motocyklov sa aj tentokrát koná v stredisku Hôrka na Zemplínskej šírave od 13. do 15. augusta. Podujatie, ktoré patrí k najväčším svojho druhu v strednej Európe, je určené nielen samotným motorkárom, ale aj širokej diváckej verejnosti. Divákov láka množstvo atraktívnych motoriek pohromade, ale aj bohatý sprievodný program.

Foto: MTV studio
Predĺžený víkend plný zábavy sa začal už vo štvrtok. Tento rok pribudla hneď na úvod novinka – prvá nočná spoločná jazda do obce Krčava. Na jej účastníkov čakal pekný spomienkový odznak, ale aj občerstvenie a kapela v cieli tejto spanilej jazdy. Ďalší spoločný výjazd je naplánovaný na piatok popoludní. Cieľom bude Námestie slobody v Michalovciach. ktoré sa každoročne zaplní nielen tisíckami motorkárov, ale aj zvedavými domácimi. Každý z nich sa môže zapojiť do niektorej z pripravených súťaží. Tento rok spolu s početnou kolónou motoriek dorazí aj prekvapenie v podobe rally motocykla, ktorý absolvoval slávny Dakar. V jeho sedle nebude nik iný ako náš najúspešnejší rally jazdec Ivan Jakeš. Vyvrcholením 14. ročníka Motozrazu Sveta motocyklov bude tradične najväčšia a najpočetnejšia spoločná jazda v sobotu popoludní. Jej trasa vedie okolo celej Zemplínskej šíravy, teda zo strediska Hôrka cez obce Kaluža, Klokočov, Kusín, Jovsa, Hnojné, Závadka, Lúčky, Zálužice a cez Michalovce späť do strediska Hôrka v obci Vinné. Všade tam okolo vás prejdú tisícky motorkárov na svojich naleštených strojoch. Ani tentokrát na čele kolóny nebude chýbať Ivan Jakeš so svojim dakarským motocyklom.

Okrem spomínaných troch spoločných výjazdov je pre motorkárov, ale aj ostatných návštevníkov pripravený bohatý sprievodný program s rôznymi súťažami a atrakciami. Chýbať nesmie ani kvalitná hudba, vo štvrtok to bola napríklad kapela Alkehol, v piatok Polemic, v sobotu Kabát revival, no koncertov je pripravených oveľa viac. Lákadlami sú určite aj kaskadéri Crazy Day a ich „Glóbus smrti“, či impozatný ohňostroj po polnoci zo soboty na nedeľu, ktorý dá za tohtoročným Motozrazom Sveta motocyklov symbolickú bodku.

Viac informácií a podrobnosti o programe nájdete na stránke www.motozraz.sk.