Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Žena prišla do krčmy pre muža, ten vytiahol sekeru aj kosu

Muž udrel ženu do tváre tak, že spadla a udrela sa hlavou o stôl.

Vyšná Hutka 16. júla (TASR) – Až zásah policajtov ukončil násilie a vyhrážky 67-ročného muža v obci Vyšná Hutka (okr. Košice okolie), ktorý sa oháňal sekerou a kosou. Polícia ho obvinila z prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva.

Muž sedel v pondelok (14. 7.) večer v miestnom pohostinstve, kam ho prišla zavolať domov jeho manželka. Muž ju vzápätí fyzicky a slovne napadol, vulgárne jej nadával a udrel ju do tváre tak, že spadla a udrela sa hlavou o stôl. Utrpela pritom tržnú ranu na temene hlavy s dobou liečenia do 14 dní.

"Obvinený následne z pohostinstva odišiel a vykrikoval, že ide po sekeru a všetkých porúbe. O niekoľko minút sa vrátil pred pohostinstvo so sekerou, ktorou dvakrát zaťal do dverí, ktoré medzitým miestni chlapi zavreli, aby sa nedostal dnu a zavolali policajnú hliadku. Následne mu sekeru zobrali, aby sa k svojej žene nedostal," informoval dnes ďalej košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Muž sa potom otočil a z krčmy znova odišiel so slovami, že ide po kosu a všetkých "pokosí". Kým ženu ošetrovala privolaná Rýchla zdravotnícka pomoc, policajná hliadka zakročila proti mužovi, ktorý chcel vyjsť z brány svojho rodinného domu, pričom v ruke držal kosu. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov," konštatoval Szabó.