Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Na zmodernizované trate v Košiciach vyjdú so zmenami prvé električky

Na snímke električka na križovatke Hviezdoslavovej a Kuzmányho ulice počas skúšobnej jazdy po zrekonštruovanej trati v Košiciach 25. septembra 2015. Foto: TASR/František Iván

Dopravný podnik mesta Košice informoval aj o náhradnej autobusovej doprave.

Košice 11. decembra (TASR) - Na zmodernizované trate vyjdú v Košiciach prvé električky. Mestská hromadná doprava tak bude premávať od pondelka 14. decembra, ale so zmenami. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Michaela Karaffová.

Električkové spoje 2, 5, 7, R1, R3, R5 nebudú premávať. S linkami č. 3 a 4 sa cestujúci odvezú len po Námestie osloboditeľov. Električka č. 6 bude premávať na trase Amfiteáter – Trieda SNP - Idanská počas pracovných dní v čase od 6.00 h do 20.00 h. Električka č. 9 bude premávať na trase Nad jazerom – Alejová – Trieda SNP – Amfiteáter – Botanická záhrada.

"Dopravu na rýchlodráhe do spoločnosti U.S. Steel zabezpečia električkové linky R2, R4, R6, R7, R8. Prestupným miestom je zastávka Spoločenský pavilón," uviedla ďalej Karaffová.

DPMK informoval aj o náhradnej autobusovej doprave. Linka x6 bude premávať na trase Staničné námestie – Moldavská – Spoločenský pavilón – DPMK. Trasa autobusu x7 sa nemení a X9 pôjde trasou Amfiteáter – Námestie Maratónu mieru – Komenského – Havlíčkova.

"Zároveň dochádza k zmene cestovných poriadkov u všetkých uvedených liniek," upozornila hovorkyňa DPMK.