Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

Americká polícia našla v byte mŕtvoly otca a dvoch malých detí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na políciu.

Springfield 17. marca (TASR) - Muža a jeho dve malé deti našli policajti v Springfielde v americkom štáte Missouri mŕtvych, keď vstúpili do bytu po dramatickom vyjednávaní a vyčkávaní, ktoré trvali takmer 24 hodín. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na políciu.

Policajné oddelenie v meste Springfield v pondelok večer vo vyhlásení uviedlo, že muž v byte zrejme podľahol následkom strelného poranenia, ktoré si spôsobil sám. Jeho syna a dcéru vo veku štyri a dva roky takisto našli vo vnútri mŕtvych.

Dráma sa začala v nedeľu 15. marca okolo 21.30 h miestneho času, keď oddelenie reagovalo na telefonát z bytu na juhozápade mesta. Polícia dom obkľúčila a začala s ozbrojeným mužom vyjednávať.

Vyjednávanie pokračovalo celý pondelok. Večer vyslali policajti k bytu roboty na zneškodňovanie bômb a bolo počuť explózie, napísal denník Springfield News-Leader.

"Niektoré zvuky a výbuchy, ktoré ste počuli, sme spôsobili my pri vstupe do bytu," vysvetlil policajný nadporučík Eric Reece na tlačovej konferencii. "Poslali sme tam roboty, ktoré nám pomohli uvoľniť cestu a zaručili nám bezpečnosť," dodal.

Mŕtvych identifikoval ako Williama R. Williamsa (51), Brodieho Williamsa (4) a Marley Williamsovú (2).

Vyšetrovanie tragédie prebieha.