Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Krimi

Anonym ohlásil nálože v centre Klinika i jeho okolí v Prahe-Žižkove

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Neznámy odosielateľ zaslal dnes popoludní do redakcií niektorých médií e-mail, v ktorom oznámil umiestnenie viacerých nástražných výbušných systémov v objekte spomínaného centra a jeho okolí.

Praha 20. mája (TASR) - Centrum Klinika v pražskej štvrti Žižkov bolo dnes dejiskom prehliadky v súvislosti s výhražným anonymným ohlásením.

Informáciu priniesli české médiá s odvolaním sa na tamojších aktivistov i policajné zdroje.

Neznámy odosielateľ zaslal dnes popoludní do redakcií niektorých médií e-mail, v ktorom oznámil umiestnenie viacerých nástražných výbušných systémov v objekte spomínaného centra a jeho okolí. Všetky sa mali podľa anonyma aktivovať o 20.00 h.

Všetky osoby nachádzajúce sa v budove ju dobrovoľne opustili, takže evakuácia nebola potrebná.

Podľa slov zástupcu Kliniky Jakuba Orta pre internetový server iDNES.cz sa stále vedie spor o platnosti zmluvy o prenájme a polícia nesmie predísť rozhodnutiu súdu. Pokiaľ by polícia po prehliadke objektu a jeho okolia odmietla aktivistov vpustiť späť, bol by to podľa jeho názoru príklad zneužitia útoku na Kliniku.

Aktivisti zrejme aj preto vyzvali prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí stúpencov, aby ich prišli podporiť priamo na miesto.

Hovorca pražskej polície Tomáš Hulan už totiž avizoval, že polícia odovzdá objekt po skončení prehliadky oprávnenému majiteľovi, ktorým je Úrad pre zastupovanie štátu vo veciach majetkových. Zmluva s ním vypršala 2. marca, aktivisti objekt využívajú odvtedy nelegálne.