Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Krimi

Britská polícia potvrdila, že páchateľ útoku žieravinou sa utopil

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Metropolitná polícia podľa agentúry AFP uviedla, že nájdený utopený muž bol "formálne identifikovaný" ako 35-ročný Abdul Ezedi.

Londýn 23. februára (TASR) - Britská polícia v piatok potvrdila, že muž, po ktorom pátrala v súvislosti s útokom žieravinou na ženu a jej dve malé deti, sa utopil v rieke Temža.

Metropolitná polícia podľa agentúry AFP uviedla, že nájdený utopený muž bol "formálne identifikovaný" ako 35-ročný Abdul Ezedi. Pitvou sa zistilo, že sa utopil. Jeho telo sa v rieke našlo v pondelok.

Pátranie po Ezedim, ktorý bol pôvodom z Afganistanu, bolo vyhlásené po útoku z 31. januára, keď na rušnej ulici v Londýne polial 31-ročnú ženu a jej dcéry vo veku osem a tri roky žieravou kvapalinou.

Žena, ktorá bola predtým vo vzťahu s podozrivým, je stále v nemocnici a podľa príbuzných prišla o zrak v jednom oku.

Britské médiá informovali, že Ezedi dostal azyl v Británii napriek tomu, že bol usvedčený sexuálnym delikventom.

V Británii zaznamenali za posledné roky pokles počtu útokov s použitím žieraviny vrátane kyseliny. Vrchol bol dosiahnutý v roku 2017, keď úrady evidovali 941 takýchto prípadov.

Pokles bol čiastočne pripísaný prísnejšej kontrole nad dostupnosťou kyseliny a iných žieravých látok, ktorá je súčasťou zákona o útočných zbraniach z roku 2019.

Podľa charitatívnej organizácie Acid Survivors Trust International (ASTI) sa počet prípadov znovu zvýšil v roku 2022, a to o 69 percent v porovnaní s predošlým rokom.