Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Bývalý utajený svedok v kauze vraždy D. Tupého čelí ďalšej žalobe

ilustračné foto Foto: TASR/AP

Milan L. je aj v ďalšom prípade obvinený za lúpežné prepadnutie.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Bývalý utajený a korunný svedok v kauze vraždy študenta Daniela Tupého - Milan L. čelí ďalšiemu procesu na bratislavskom nižšom súde a opätovne za lúpežné prepadnutie.

Milan L. sa v súčasnosti nachádza vo väzbe. "Podľa obžaloby mal obžalovaný M. L. 22. mája tohto roku v Bratislave použitím násilia odcudziť poškodenému mobilný telefón a finančnú hotovosť, čím mu mal spôsobiť škodu v sume približne 600 eur," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak. Proces v tejto veci je naplánovaný na polovicu februára.

Iný súd, ďalšia obžaloba

Pred iným sudcom Okresného súdu Bratislava 1 čelí Milan L. už roky ďalšej obžalobe, keď ho obžalovali z krádeže, lúpeže a poškodzovania cudzej veci a on obvinenia odmietal. Tvrdil, že od poškodeného chcel, aby mu vrátil veci, ktoré mu predtým ukradol. Tento proces by mal pokračovať v polovici januára budúceho roku.

Podľa obžaloby Milan L. už v októbri 2007 v Bratislave na Námestí Slovenského národného povstania priložil ku krku svojej obete nôž a žiadal od nej mobilný telefón. V ďalších bodoch obžaloby mal Milan L. rozbiť okno na električke za viac ako 360 eur a krádežou spôsobiť škodu 76,35 eura. Milana L. stíhali v tejto veci viac razy väzobne. V minulom roku sa niekoľkokrát nedostavil na súdne pojednávanie a sudca vtedy na neho vydal zatykač, následne ho zadržali policajti.

Súdne procesy s Milanom L. za jeho trestnú činnosť prebiehali v čase, keď sa konalo pred iným senátom Okresného súdu Bratislava I hlavné pojednávanie so šesticou obžalovaných v kauze vraždy študenta D. Tupého. Pôvodne bol Milan L. jeden z troch utajených a zároveň korunných svedkov. Následne odtajnil svoju identitu a pred senátom vypovedal, pričom jeho výpoveď bola značne kontroverzná. Šesticu obžalovaných v kauze Tupého nižší súd zbavil spod obžaloby a Krajská prokuratúra, ktorá vtedy bola v značnej dôkaznej núdzi, odvolanie voči verdiktu nepodala.