Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Krimi

Za usmrtenie študentky dostala podnikateľka Daniela K. podmienku

ilustračné foto Foto: TASR/AP

Nehoda, pri ktorej zahynula 18-ročná chodkyňa, sa stala 21. septembra minulého roka na Tomášikovej ulici v Bratislave.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Sudca Okresného súdu (OS) Bratislava II odsúdil koncom júla podnikateľku Danielu K. v prípade minuloročnej nehody, pri ktorej zahynula mladá študentka Linh, na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky a sedem mesiacov. Informoval o tom TASR obhajca poškodených Peter Vačok.

"Sudca OS Bratislava II 28. júla odsúdil trestným rozkazom obvinenú Danielu K. za prečin usmrtenia na trest odňatia slobody vo výmere dva roky a sedem mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyri roky. Popri treste odňatia slobody sudca uložil aj trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu šesť rokov," uviedol Vačok.

Podľa jeho názoru uzavretie podobných prípadov trvá neprimerane dlho vzhľadom na dĺžku znaleckého konania. Advokát nemá informáciu, či Daniela K. podala voči trestnému rozkazu odpor. V prípade, že by tak urobila, sudca by musel vytýčiť termín hlavného pojednávania.

Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava II podal obžalobu na OS Bratislava II 6. júla vo veci dopravnej nehody obvinenej Daniely K. z prečinu usmrtenia. Nehoda, pri ktorej zahynula 18-ročná chodkyňa, sa stala 21. septembra minulého roka na Tomášikovej ulici v Bratislave. Auto šoférovala Daniela K., pričom k zrážke došlo na priechode pre chodcov.

Obhajca Vačok v minulosti kritizoval prieťahy v konaní, najmä nevyhotovenie znaleckého posudku a neodobratie vodičského preukazu Daniele K. Pochybenia vo vyšetrovaní zistil aj prezident Policajného zboru Peter Kovařík. Avizoval vyvodenie zodpovednosti nielen voči vyšetrovateľovi, ale i jeho nadriadenému. Pochybenia v prípade zistil a poukázal na ne aj generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

Daniela K. aj prokurátor podali voči trestnému rozkazu odpor


Podnikateľka Daniela K. a aj prokurátor podali odpor voči trestnému rozkazu, ktorým sudca Okresného súdu (OS) Bratislava II odsúdil Danielu K. v prípade minuloročnej nehody, pri ktorej zahynula mladá študentka Linh, na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky a sedem mesiacov. TASR o tom informoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Keďže podali procesné strany odpor, v zmysle Trestného poriadku bude vo veci nariadené hlavné pojednávanie.

Hovorca pre TASR potvrdil, že OS Bratislava II koncom júla odsúdil trestným rozkazom obvinenú Danielu K. za prečin usmrtenia na trest odňatia slobody vo výmere dva roky a sedem mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyri roky. Popri treste odňatia slobody jej sudca uložil aj trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu šesť rokov.

Zároveň obvinenej uložil, aby v skúšobnej dobe podľa svojich schopností nahradila škodu spôsobenú trestným činom. Obvinenej uložil nahradiť škodu aj poškodenému.