Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Členovia drogového gangu z okolia Serede dostali nepodmienečné tresty

Ilustrčaná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najdlhšie tresty v trvaní 15 rokov väzenia dostala dvojica Roman L. a Milan M.

Bratislava/Pezinok 28. novembra (TASR) – Desať členov organizovanej skupiny z okolia Serede dostalo pre drogovú trestnú činnosť nepodmienečné tresty odňatia slobody v trvaní od päť do 15 rokov. Zadržaní boli v rámci policajnej akcie Venal 5. Rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku nie je právoplatný. O odvolaniach obžalovaných bude rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

"Senát ŠTS vo vyhlásenom rozsudku 25. novembra 2022 uznal desať obžalovaných za vinných z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok," priblížila hovorkyňa. Najdlhšie tresty v trvaní 15 rokov väzenia dostala dvojica Roman L. a Milan M.

Senát zároveň oslobodil všetkých 11 osôb vrátane právnika Norberta S. spod obžaloby v prípade zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. "Nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý boli obžalovaní stíhaní," dodala Kudjáková.

Policajné akcie Venal 1 až 6 boli zamerané na rozsiahlu protidrogovú činnosť v regióne Serede, Galanty a Trnavy. Obvinených bolo viac ako 70 osôb. Na čele organizovanej skupiny mal stáť Slavomír Weiss, ktorý je právoplatne odsúdený na 24 rokov väzenia.