Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

DLHOPRSTÍ V PREŠOVE: Polícia vyšetruje krádeže v dvoch bytoch

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, polícia ich zaznamenala v stredu (29. 3.).

Prešov 31. marca (TASR) - Trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania domovej slobody spáchaného v súbehu s trestným činom krádeže polícia začala v súvislosti s krádežami v dvoch bytoch v Prešove. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, polícia ich zaznamenala v stredu (29. 3.).

"K prvému prípadu došlo v jednom z bytov na Royovej ulici. Páchateľ nezisteným spôsobom odomkol riadne uzamknuté vchodové dvere, vošiel dnu a byt prehľadal. Odniesol si rôzne druhy šperkov a hodinky zo žltého i bieleho kovu. Majiteľke bola krádežou spôsobená škoda vo výške minimálne 3770 eur," uviedla Ligdayová a doplnila, že k druhému prípadu došlo na Požiarnickej ulici.

"Aj tu páchateľ vošiel do riadne uzamknutého bytu, ktorý prehľadal. Z bytu ukradol šperky v hodnote najmenej 600 eur. Presná škoda zatiaľ nebola stanovená," doplnila hovorkyňa s tým, že polícia sa prípadmi intenzívne zaoberá.